Pass 1, Anneberg

Helgens jakter – Söndag i Anneberg

Samma gäng fast denna gång kör vi söder om Göteborg. Möts upp av en pigg och glad hundförare, hunden något trött efter jakt både fredag och lördag. Samling och genomgång om var passkyttarna skall stå och var hund med förare börjar.

Väl på passet så börjar jag reka och hittar mina lägen och avstånd. Pang säger det och på radion höra jag att vi har påskjutet rådjur och att det inte ligger. Hundförare tillkallas och spårning och eftersök påbörjas. Vi använder oss av WeHunt och deras funktioner kring fält och eftersök var riktigt bra, skytten satte ut position och tog bild, så hela laget fick information direkt. Hunden hittade snabbt djuret och det låg, bra skott. Skottet kom innan vi ens släppt hunden, vilket är riktigt kul.

Ett bra team skytt och hund firar samarbetet.

Djur 1 och hud - teamwork

Jakten fortsätter.
Nu har hunden fått upp energin och sporrades av eftersöket. Efter 5minuter är det upptag.
Rådjuret driver förbi passkytt 2 som inte får skottläge. Kommer till vatten, vänder tillbaka och upp mot mitt pass. Jag hör hunden arbetar och driver. Pulsen går upp. Nu är det inte långt emellan oss. Får se bakdelen av djuret innan den vänder neråt mot passkytt 1. Jag ropar på radion att jag har haft kontakt med djuret. Diskussion om vilken riktig och passkytt som skall göra sig redo. PANG och på radion ropar hundföraren, nu var det min tur 😊. Kul att få se hund med hundförare jobba tajt ihop och tillsammans fäller de djur två. Ett fint smaldjur.

Djur 2 och en ännu gladare hund

Vi avbryter jakten. Jag knallar ner till hundföraren och vi hjälps åt att ta ur djuret. Vi hänger upp djuret i ett träd. Ett bra sätt att skydda djuret om vi fortsätter jakten. Dagens lärdom.

Upphängt djur i träd

Vi återsamlas, fikar och bestämmer oss för att jakten är över för idag. Det blev en snabb och intensiv jakt med bra utdelning. Två fina rådjur. Välförtjänt vila väntar både skyttar och hund som kommer räkna rådjur i stället för får 😊. Gött kämpat och en eloge till hunden som vill vara anonym 😊.

Mr. Hunt

Back to blog

Leave a comment